| sadowod.com | vivaspb.com |

logo

Наші видання

Смакуємо українське

Україна здавна славиться своєю гостинністю та смачною кухнею, яка нараховує безліч рецептів. Народна кухня − це така ж культурна спадщина як мистецтво, мова та література. Борщі і вареники, ковбаси і сало, паляниці і галушки, напої з фруктів і меду відомі в усьому світі. Учасники літнього табору «SammerCamp» зібралися в стилізованій українській хаті на народознавчий майстер-клас «Смакуємо українське». Модератор розповіла про національні страви української кухні, які мають багатовікову історію. Серед їх розмаїття особливе місце займають вареники, які уособлюють затишок та тепло домашнього вогнища і мають неповторні смакові якості. А вже начинок не перелічити: з картоплею і сиром, м’ясом і капустою, грибами і квасолею, маком, вишнями та іншими фруктами. Їм присвячують пісні, про них складають прислів’я та загадки, їм споруджують пам’ятники. Учасники стали свідками гумористичних відео фрагментів з опери «Запорожець за Дунаєм», ділилися власними секретами приготування страв та мали змогу удосконалити їх технологію. Весело, гамірно та творчо пройшли кулінарні посиденьки з використанням бабусиних рецептів та сучасних кулінарних тенденцій. А нагородою юним гурманам стало частування смаколиками з салом та узвару з пирогами. Бібліотекарі читальної зали представили присутнім книжкову виставку про кулінарні вподобання українців, звичаї та традиції, пов’язані з харчуванням.